آریو رنگ

۰۹۱۲-۰۷۴۲۸۹۷

رنگ‌های صنعتی | رنگ آلکیدی

رنگ
آلکیدی

گروه رنگ آریو
آریو رنگ

۱.
بهترین کیفیت و
متریال استاندارد

آریو رنگ شخص

۲.
تولیدشده زیر نظر
برترین متخصصان

تاییدیه

۳.
هوشمند و ویژۀ
ساختمان شما


دسترسی سریع به:

دسته‌بندی رنگ‌های آلکیدی

رنگ‌های آلکیدی
آریورنگ

رنگ آلکیدی یک نوع رنگ صنعتی است که برای پوشش دادن به سطوح مختلف از جمله فلز، چوب و پلاستیک استفاده می‌شود. این نوع رنگ دارای ویژگی‌هایی مانند مقاومت بالا در برابر خشک شدن، خمیری شدن، پوسیدگی و حرارت است.
رنگ آلکیدی به دو صورت حلالی و آبی تولید می‌شود و می‌تواند در انواع مات، نیمه‌درخشان و براق تهیه شود. این نوع رنگ می‌تواند به صورت طبقات مختلف بر روی سطح اعمال شود و در نتیجه ماندگاری و ظاهر خوبی ایجاد می‌کند.
رنگ آلکیدی به دلیل مقاومت بالا و قابلیت استفاده در شرایط سخت، در صنایع مختلفی مانند تولید مبلمان، خودرو، صنایع فلزی و غیره استفاده می‌شود.

همچنین، این نوع رنگ به دلیل سهولت در اعمال و ظاهر نهایی آن، در بسیاری از پروژه‌های دکوراسیون داخلی و نقاشی نیز استفاده می‌شود.

آستری آلکیدی

آستری آلکیدی رنگی است که از ترکیب رزین الکیدی با روغن های خشک کننده، رنگ دهنده ها و مواد پرکننده تهیه می شود. از ویژگی های این آستری آلکیدی، می توان به دوام بالا، مقاومت در برابر حرارت، ضدخش، مقاومت در برابر خوردگی و آب، قابلیت چسبندگی به انواع سطوح و ایجاد لایه ضخیم با اتساع کم اشاره کرد. آستری آلکیدی به عنوان آسترینگ، برای پوشش سطوحی مانند چوب، فلز، پلاستیک و تولید ابزارآلات صنعتی و تجاری استفاده می شود.

جدولی آلکیدی

رنگ جدولی آلکیدی نوعی رنگ و ترکیبی از  رزین آلکیدی با روغن‌های خشک کننده و رنگ‌دهنده‌ها است. این  رنگ دارای دوام بالا، مقاومت در برابر خوردگی و آب، مقاومت در برابر حرارت، قابلیت چسبندگی به سطوح مختلف و ایجاد لایه‌ی ضخیم با اتساع کم است.برای پوشش سطوح چوبی، فلزی و پلاستیکی، در صنایع مختلف نظیر خودروسازی، صنعت دریایی، ساختمانی و دیگر موارد صنعتی و تجاری، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

روغنی آلکیدی

رنگ روغنی آلکیدی،  از پرکاربردترین نوع رنگ هاست. این رنگ از ترکیب رزین آلکیدی، روغن خشک کننده و رنگ‌دهنده‌های مختلف تهیه می‌شود.بعلاوه د ارای دوام و مقاومت بالا در برابر خوردگی، آب و حرارت است. همچنین، رنگ روغنی آلکیدی،به دلیل پوشش دهی بالا  و ایجاد لایه‌ی ضخیم، برای پوشش سطوح بزرگ و صعب العبور، نظیر سازه‌های فلزی بزرگ، پل‌ها و ساختمان‌های بلند، گزینه‌ ای عالی محسوب می‌شود.

سوله آلکیدی

رنگ سوله آلکیدی یکی از پرکاربردترین نوع رنگ هاست که  از ترکیب رزین آلکیدی، روغن خشک کننده و رنگ‌دهنده‌های مختلف تهیه می‌شود. رنگ سوله آلکیدی، دارای خاصیت مقاومت بالا در برابر آب، خوردگی و حرارت، پوشش دهی  سریع و براق بوده و برای پوشش سطوح فلزی، آجری و سیمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. بعلاوه به دلیل قابلیت پوشش دهی بالا، باعث صرفه‌جویی در هزینه و زمان شده و به راحتی قابل استفاده در پروژه‌های بزرگ و کوچک است. 

ضد زنگ آلکیدی

ضدزنگ آلکیدی یک نوع رنگ محافظ برای سطوح فلزی است. این نوع رنگ از چندین ماده شیمیایی تشکیل شده است که همه با هدف حفاظت از سطوح فلزی در برابر عوامل مختلف مانند رطوبت، اکسیژن، خوردگی، زنگ زدگی و… ترکیب شده‌اند. بعلاوه باعث ایجاد ظاهری جذاب و زیبا می شود. ضدزنگ آلکیدی  با رنگ‌هایی چون خاکستری، مشکی، نوک مدادی و بنفش ارائه می‌شود و می‌تواند روی سطوح فلزی مانند لوله‌ها، درب‌ها، پله‌ها، ماشین‌آلات و … استفاده شود.

رنگ آلکیدی

رنگ آلکیدی پلی استری است که با اضافه کردن یک سری اسیدهای چرب و سایر ترکیبات ساخته شده است. رنگ های آلکیدی از پلی آل ها و نوعی اسید دی کربوکسیلیک یا اسید کربوکسیلیک ترکیب شده اند، در واقع واژه آلکید نام اولیه آسیب استو این حقیقت را بیان میکند  آنها از الکل و اسید های ارگانیک ترکیب شده اند. وجود اسید چرب در این ترکیب باعث شکل گرفتن نوعی پوشش قابل انعطاف می گردد. 

مالکیت ها در رنگ آلکیدی و قالب های ریخته گری استفاده می شوند.  آلکید رزین قالب یا چسب معمولاً پوشش های تجاری با پایه روغن را تشکیل می دهند. به طور معمول هر سال از رزین های آلکیدی ۲۰۰ هزار تن تولید می شود. آلکیدهای اولیه ترکیباتی از گلیسرول و اسید فولیک بودند که تحت نام کلیپ تال به فروش می رفتند.

ویژگی های رنگ آلکیدی

رنگ آلکیدی

رنگ های آلکیدی با ویژگی های مانند براقیت مناسب، ثبات براقیت و  شید رنگی از سایر رنگ ها متمایز می شود. رنگ های آلکیدی روغنی که پایه  ساخت آنها رزین های الکی دی هستند در انواع فام از مشکی تا سفید موجود هستند. رنگ آلکیدی روی سطوح چوبی، فلزی، سیمانی، گچی و…  در مصارف ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند.

اگر رنگ آلکیدی برای سطوح فولادی قرار است که اجرا شود پیشنهاد می کنیم که یک لایه آستری الکیدی نیز به کار برده شود. مدت زمان خشک شدن سطحی  که از رنگ های آلکیدی استفاده شده است سه ساعت است برای خشک شدن عمقی ۲۴ ساعت زمان لازم است.

این رنگ ها با انواع رزین ها مانند Short Oil،Medium ،Long Oil با سایر زرین ها به صورت اصلاح شده و پیگمنت های ضد خوردگی جهت حفظ سازه‌ها در مقابل عوامل محیطی مورد استفاده قرار می گیرند.

همچنین رنگهای روغنی آلکیدی سرعت خشک شدن بالایی دارند. رنگ آلکیدی روغنی از نفوذ آب در رنگدانه ها جلوگیری میکند. از این رو بر پایه رزین های آلکیدی ساخته شده است و پایه آن از نوع رنگ های پایه حلال به حساب می آید.

همچنین تمیز کردن این رنگ ها هم بسیار راحت بوده و بدون اینکه رنگ خود را از دست بدهند تمیز می شوند.

مزایا و معایب استفاده از رنگ های آلکیدی

به صورت کلی مزایای استفاده از رنگ عبارت است از:

  • مقاوم بودن در برابر شرایط های مختلف جوی یاغیرجوی
  • کاربردی بودن و استفاده آسان
  • خشک شدن سریع
  • محافظت کردن
  • دوام و انعطاف پذیری بالا

به علت چسبندگی بالا در چسب رزین، در واقع رنگ آلکیدی می توانید روی یک لاتکس هم استفاده کنید. رنگ آلکیدی برای هر برنامه نمی تواند بهترین رنگ باشد اما زمانی که مناسب باشد یکی از بهترین گزینه ها می باشد. در ادامه به مزایای رنگ های آلکیدی می پردازیم.

  • این رنگ ها در برابر نم و رطوبت بسیار مقاوم هستند.
  • رنگ های آلکیدی چسبندگی بسیار بالایی دارند و در هر سطحی می توان از آنها استفاده کرد.
  • در برابر ساییدگی مقاومت بالایی دارند.
  • درخشندگی و کیفیت خود را در دراز مدت حفظ می کنند.

معایب و اشکال رنگ های آلکیدی

معایب و اشکال رنگ های آلکیدی

یکی از معایب اصلی در رنگ های الکی این است که به اندازه رنگ های لاتکس با محیط سازگاری ندارند. بنابراین زمانی که از این رنگها استفاده می‌کنید باید بیشتر مراقب باشید. قرار گرفتن در مقابل این رنگ ها می تواند باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای سلامتی شما مانند حالت تهوع، سرگیجه و سردرد شود و برای نوزادان، خردسالان، زنان باردار و کودکان نیز خطرناک است.

در نتیجه استفاده از رنگ های آلکیدی به صورت کلی در برخی از مناطق ممنوع است. در زمان استفاده از رنگ های آلکیدی از تهویه کافی محیط اطمینان حاصل کرده و حتماً از دستکش و دستگاه تنفسی استفاده کنید.

رزین یکی از مهم‌ترین اجزا در رنگ ها می باشد که بر روی خاصی مانند درخشندگی و براقیت و زبری و شکل نهایی رنگ تاثیر بسیار بالایی می گذارد. در ساخت رنگ های الکلی از رزین های آلکیدی سنتزی یا پلی استر اصلاح شده توسط اسید چرب استفاده می شود در حالیکه در رنگ های آب پایه از لاتکس تحت عنوان بایندر مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین به علت مقاوم بودن در برابر رطوبت از این رنگ ها برای محل های مانند حمام، آشپزخانه و وسایل خانه استفاده می شود.

همانطور که گفتیم رنگ های آلکیدی به راحتی تمیز می شوند و به علت عدم جذب فیزیکی به سطوح که باعث تغییر رنگ نخواهند شد. برابر این در طول زمان این رنگ ها  به صورت یکنواخت شفاف و براق خواهند ماند.

انواع رنگ های آلکیدی

رنگ های آلکیدی دارای انواع مختلفی هستند که عبارتند از:

  • آستر آلکیدی طوسی
  • آستر سرنج الکیدی
  • آستر اکسید آهن آلکیدی
  • آستر زینک فسفات آلکیدی
  • آستر زینک کرومات آلکیدی
  • رنگ میانی آلکیدی
  • رنگ میانی آلکیدی HB
  • رنگ میانی آلکیدی MIO
  • رنگ رویه آلکیدی براق
  • رنگ رویه آلکیدی مات
  • رنگ رویه آلکیدی نقره ای
  • رنگ روی آلکیدی سریع خشک
  • رنگ الکیدی اکسید آهن (اخرایی)
  • رنگ آلکیدی کرومات روی اخرایی
  • رنگ آلکیدی روغنی براق
  • رنگ آلکیدی روغنی نیمه براق
  • اسپری رنگ الکیدی

تفاوت رنگ آلکیدی روغنی و رنگ اکریلیک

تفاوت رنگ آلکیدی روغنی و رنگ اکریلیک

رنگ آلکیدی روغنی ساختمانی یکی از رایج ترین رنگ ها محسوب می شود که برای رنگ آمیزی سطوح مختلف مانند سقف ها، دیوارها و…  مورد استفاده قرار می گیرند. معمولا ماده ای که از آن در انواع مختلف رنگ های روغنی تولید می شود بذر گیاه کتان است.

روغنی که از بذر گیاه کتان به دست می آید انواع مختلف مواد رنگی ترکیب میشود و در نتیجه رنگ روغنی ساختمانی  ساخته می شود و  و در دو نوع براق و مات در انواع مختلف رنگ های روغنی ساختمانی در بازار وجود دارد و قیمت رنگ روغنی ساختمانی نیز به برند سازنده آن بستگی دارد و نوع آن نیز متفاوت خواهد بود.

از جمله معایب رنگ روغنی  ساختمانی به  بوی آزار دهنده آن می توانیم اشاره کنیم و همچنین خشک شدن آن نیز به مدت زمان زیادی نیاز دارد.

یکی از تفاوت های رنگ روغنی و اکریلیک در این است که با توجه به اینکه معمولاً رنگ روغنی از انواع مختلف ترکیبات شیمیایی ساخته می شود و بوی بسیار آزاردهنده دارد اما انواع مختلف رنگ های آکریلیک هیچ بویی آزاردهنده ای نداشته و دیگران را اذیت نمی کند.

تفاوت دیگر رنگ های روغنی و اکریلیک در مدت زمان خشک شدن انواع رنگ های روغنی و اکریلیک می باشد. مدت زمان خشک شدن رنگ های روغنی در مقایسه با مدت زمان خشک شدن رنگ های اکریلیک بسیار بیشتر می باشد.

همچنین در رابطه با رنگ اکریلیک با توجه به سرعت خشک شدن آن ها این امکان وجود دارد که لایه های رنگ دیگری را برای رنگ آمیزی آن با سرعت بیشتری باید انجام داد.

ابزارهای رنگ آمیزی رنگ آلکیدی

  • قلم مو

به تعداد زیادی از قلم مو در شکل ها واندازه های مختلف برای رنگ آمیزی با رنگ آلکیدی ندارید.  برای شروع فقط دو قلم مو filbert با موهای سفت و اندازه های مختلف را پیشنهاد می کنیم. جالب است بدانید که بسیاری از نقاشی ها تنها با این نوع از قلمو انجام شده اند.

  • پالت رنگ با قابلیت حفظ کردن رطوبت

با توجه به اینکه رنگ های آلکیدی سرعت خشک شدن بالایی دارند به یک پالتی که قابلیت حفظ رطوبت رادارد نیاز دارید.  اگر از یک پالت معمولی استفاده کنید مقدار زیادی از رنگ  قبل از استفاده خشک می شود.

اما اگر از یک پالت معمولی استفاده می کنید زمانی که رنگها میخواهند خشک شوند، روی آن را با اسپری آب  مرطوب کنید تا با انجام این کار روند خشک شدن را به تاخیر بیندازید.

  • کاردک

به جای قلم مو از کاردک برای ترکیب رنگ ها استفاده می کنید، در پایان رنگی را که در قلم مو مبماند هدر نمی دهید. همچنین مخلوط کردن رنگ ها با یکدیگر نیز راحت تر است. همچنین از کاردک برای خراشیدن رنگ روی بوم هنگامی که مشکلی  به وجود می آید میتوانید استفاده کنید البته این در صورتی است که رنگ هنوز خشک نشده باشد.

  • پیش بند

رنگ آلکیدی پس از خشک شدن به سختی از روی لباس پاک میشود، بنابراین  بهتر است از یک پیش بند برای محافظت از لباس خود استفاده کنید.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم به معرفی همه جانبه رنگ آلکیدی بپردازیم. با تشکر از همراهی شما.

شماره‌ تماس

آدرس دفتر مرکزی

تهران، اتوبان ستاری، باغ فیض، خیابان هجرت، نبش شقایق دهم، پلاک ۱۶، واحد ۳، کدپستی: ۱۴۷۳۷۳۶۴۱۵

آدرس کارخانه

اتوبان ساوه، بعد از پرندک، زرندیه، شهرک صنعتی زاویه